CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

ŠKODA CITIGOe iV - megérkezett az elektromos autó 5 millió alatt!

A cseh márka 124 éves történetében egy teljesen új fejezetet nyit a CITIGOe iV, amely az első modell a hamarosan több tagúra bővülő elektromos ŠKODA választékban.
ŠKODA CITIGOe iV
A 3,6 méter hosszú CITIGOe iV teljes értékű négyszemélyes, ötajtós városi kisautó, amelynek a csomagtartója akár 923 literesre is bővíthető.

ŠKODA CITIGO iV
Egy töltéssel, zéró-emisszióval a WLTP szabvány szerint 225-274 kilométert tud megtenni. 61 kW-os, háromfázisú, szinkron villanymotorjának maximális forgatónyomatéka 212 Nm. Álló helyzetből 12,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, a maximális sebessége 130 km/óra.

ŠKODA CITIGOe iV
Töltésére alkalmasak a városi gyorstöltőpontok, de háztartási konnektorból is lehet "tankolni". Hosszú távon a legkényelmesebb megoldás az otthoni falitöltő beszerzése és felszerelése. A ŠKODA az otthoni töltéshez a MOON töltési rendszereit ajánlja, amelyeket a Porsche Hungaria forgalmaz. A MOON termékválasztékában vannak háztartási kiserőművek, napelemes rendszerek, az ezekhez kapcsolódó otthoni energiatárolók és a többféle kivitelben készülő villanyautó-töltők. Az akcióban forgalmazott MOON Wallbox Basic háromfázisú hálózatról 11 kW teljesítménnyel kb. 4,5 óra alatt tölti fel az autót a garázsban.

A CITIGOe iV teljesen lemerült, 36,8 kWh kapacitású, 60 Ah-s, 168 cellából álló lítium-ion akkumulátorát az utcai gyorstöltő oszlopokról CCS rendszerű töltőcsatlakozóval már egy óra alatt is fel lehet tölteni nyolcvan százalékra. Egyfázisú háztartási konnektorra csatlakoztatva ehhez kb. 13 órára van szükség.

ŠKODA CITIGOe iV
A "kicsike" modern, az Alfa-generácóhoz tartozó fiatal, ezért természetesen online és hálózatba kapcsolható. Egy okostelefon és a Move and Fun alkalmazás segítségével a beépített érintőképernyős Swing rádió számos olyan hasznos funkcióval bővíthető, mint a zenelejátszás, a telefonhívások kezelése és a navigáció. Az applikációval a tulajdonos távolról is ellenőrizheti az autó töltöttségét, sőt a klímát is bekapcsolhatja.

A ŠKODA CITIGOe iV az elektromos autóknál megszokott borsos árak alatt, legalább egy millió forinttal olcsóbban robban be a magyar piacra. Induló ára Ambition felszereltséggel 6 549 390 forint, erre az alapárra 21%-os állami támogatás igényelhető. A támogatással, a kedvezménnyel és a Porsche Bónusz finanszírozással akár már 5 millió forint alatt megvásárolható.

A ŠKODA ezen felül bevezetési akciót is hirdetett: minden természetes személy, aki 2019. december 31-ig CITIGOe iV modellre szerződést köt, rendkívül kedvezményes áron vásárolhatja meg két tartozék egyikét. Az akcióban a kereskedések a MOON Wallbox Basic falitöltőt 3990 forintért, vagy a négy, Continental TS860 185/60 R16 81H téli gumiabronccsal szerelt, 16 hüvelykes Scorpius könnyűfém keréktárcsát 9900 forintért kínálják.

ŠKODA CITIGOe iV
A ŠKODA CITIGOe iV már rendelhető a hazai márkakereskedésekben, az első autókat 2020 legelején vehetik át tulajdonosaik.