Honda - az R&D Europe üzemelteti Offenbachban a kontinens legfejlettebb töltőállomását

A töltőállomás kizárólag megújuló energiát használ, parkolójának tetején például fotovillamos napelemek kaptak helyet.
Honda Fit EV - Honda R&D Europe
A Honda Electric Vision stratégiájának részeként a 940 voltos rendszer négy villamos jármű egyidejű töltésére alkalmas, és különféle csatlakozóinak köszönhetően tulajdonképpen minden típussal kompatibilis. A rendszer további előnye, hogy rendkívül nagy teljesítményű, egy időben akár négyszer 150 kW leadására is alkalmas.

Honda Fit EV - Honda R&D Europe
A későbbiekben a Honda R&D Europe hidrogéntöltő-állomás és integrált hidrogéngenerátor építését is tervezi Offenbach am Main-i telephelyén, ezek üzemeltetéséhez szintén alternatív energiákat kívánnak felhasználni. Amennyiben a töltőállomás nem hasznosítja a megtermelt energiát, a "maradék" feltölthető a helyi elektromos hálózatba.

Honda R&D Europe
A töltőállomás átadási ünnepségén elhangzott, hogy a Honda továbbra is elkötelezett az elektromos járművek iránt, legfőbb törekvése, hogy 2025-re az Európában eladott Hondák kétharmadát villanymotor hajtsa. A márka tervei szerint 2025-re az Európában eladott Hondák kétharmada hibrid, konnektoros hibrid, akkumulátoros hibrid vagy üzemanyagcellás lesz.