CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

Dacia Spring Electric - 2020 őszén érkezik az első teljesen elektromos Dacia modell

A Renault Hungária előrendelési kedvezményt indít az első száz Dacia Spring-re: ehhez mindössze százezer forint előleg szükséges!
Az elmúlt 15 év alatt világszerte több mint 6,5 millió vásárló kedvencévé vált az egyszerű, mégis modern, megbízható és megfizethető Dacia Logan, Sandero és Duster. A sikertörténet következő lépése máris felvillanyozhatja a rajongókat: 2020 őszén érkezik a Dacia Spring Electric.

Dacia Spring Electric
Mint az elektromos mobilitás európai úttörője és vezető piaci szereplője, a Groupe Renault a mindenki számára megfizethető és fenntartható mobilitást tűzte ki célul. Az anyavállalat törekvését a Renault Hungária a maga módján, előrendelési akcióval erősíti.

A vásárlók már most előjegyezhetik az első 100 Dacia Spring Electric-et, méghozzá kötelezettségvállalás nélkül. Az előrendeléshez ugyanis mindössze 100 000 Ft előleg szükséges, amelyet a rendeléstől való elállás esetén teljes mértékben visszatérít az importőr. Az előrendelés során a már futó elektromosautó pályázatra megítélt támogatás is felhasználható.

SHOW CAR ÉLECTRIQUE DACIA SPRING REVEAL | Groupe Renault
A Spring várhatóan a piac egyik legkedvezőbb árú elektromos autója lesz. Tervezésekor a Dacia fejlesztői a vállalat 10 éves, elsősorban a ZOE fejlesztése és gyártása során szerzett tapasztalatát használták fel. A 3,73 méter hosszú autóba egy 26,8 kWh-s lítium-ion akkumulátorcsomagot építettek be, ezzel a Spring hatótávolsága a WLTP ciklus szerint meghaladja a 200 km-t.

Dacia Spring Electric
Az előzetesként bemutatott, 3,73 méter hosszú, leginkább a Duster-re, vagy még inkább a kínai Renault K-ZE-re hajazó SUV karosszéria pasztellszürke külső felületét narancssárga, fluoreszkáló matt betétekkel dobták fel. Ugyancsak narancssárga a díszítés a kilincseken, a kerékjárati íveken, a hűtőrácson és az elülső "szárnyakon", valamint az ajtó alsó részén. Rendeléskor természetesen választható lesz hozzá más színösszeállítás is.

Renault City K-ZE: Neuer Elektro-SUV im Kleinformat | ADAC
Az első lámpák kialakítására különös figyelmet fordítottak, az all-LED fényszórók osztottak, míg a hátsó négy teljes-LED lámpa "kettős-Y" hatású. Ez a megjelenés a "Dacia-világítás" jövőjét vetíti előre.

Dacia Spring Electric
A Dacia szerint a mindennapi használatra adaptált, teljesen elektromos hajtásláncával és akkumulátorával a Dacia Spring Electric kielégíti a városi és külvárosi mobilitás gyakorlati igényeit. A robusztus jármű a magán- és flotta-tulajdonosainak az elektromos járművek összes előnyét kínálja: ezek az alacsony üzemeltetési költségek, a könnyű vezetés, a csendes működés. Nulla emissziójú, egyszerűen feltölthető és könnyen karbantartható.

Dacia Spring Electric
A modell iránt, mint azt a Renault Hungária reprezentatív közvéleménykutatása megerősíti, nagy érdeklődés várható a magyar piacon.
- A kutatás azt bizonyította, hogy az emberek többsége vágyik az elektromos autózásra, de főleg az ár az, ami attól távol tartja őket - értelmezte az eredményeket Wachtler Tamás, a Renault Hungária ügyvezető igazgatója. - A Dacia elektromos forradalma révén most módunk van sokak számára közelebb hozni ezt a lehetőséget, amelyet mi a Renault Hungáriánál előrendelési kedvezménnyel segítünk. Az érdeklődőknek érdemes már most biztosítani a helyüket az első száz Dacia Spring tulajdonos között, ezt alacsony előleggel tehetik meg, kötelezettségek nélkül. Ha ugyanis elállnak a rendeléstől, a Renault Hungária visszafizeti az előleget. Természetesen a futó elektromosautó-pályázaton jóváhagyott támogatások is felhasználhatók az előrendelés során - tette hozzá a hazai importőr vezetője.

A full range of affordable electric vehicles | Groupe Renault
Forrás:
LUKOVSZKI Bernadett
PR-munkatárs
FleishmanHillardCafe

VIHARI Balázs
PR manager
Renault Hungária