CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

ZOE, Kangoo Z.E - a Renault vezeti az európai elektromos járművek piacát

Az elektromobilitás (electric mobility) úttörőjeként a Renault több mint 95 000 elektromos autót értékesített 2020 november végéig az európai piacokon.
A complete range of electrified vehicles | Groupe Renault
A 2019-ben bemutatott harmadik generációs ZOE új megjelenésével és funkcióival egyértelmű referenciapontnak számít kategóriájában a hatótáv, a sokoldalúság és a hatékonyság szempontjából. A ZOE azóta is az első számú, a legnépszerűbb elektromos személygépkocsi Európában. 2020 januárja óta több mint 84 000 darab kelt el, ami közel a duplája a 2019 január eleje és november vége között eladott darabszámnak. A ZOE így vezető elektromos modell lett olyan nagyobb piacokon is, mint Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország vagy Portugália. Bemutatása óta több mint 268 000 ZOE-t értékesítettek Európában.

Az új Renault ZOE
Hazánkban 2020 november végéig összesen 343 Renault ZOE-t adtak el, ezzel a francia a márka piaci részesedése 13,25%. Az eladott darabszám több mint háromszoros növekedést jelent a 2019-es év azonos időszakához képest és a piaci részesedés is több mint 8%-al nőtt.

- Ezek a kiemelkedő eredmények több tényezőnek is köszönhetők, egyrészt a Renault ZOE a kategóriájában nagyon előnyös ajánlatnak tekinthető Magyarországon is. Vásárlóink az egyik legnagyobb hatótávolságú modellhez juthatnak hozzá, ezek 2020-ban gyorsan gazdára találtak az állami támogatással és a Renault Hungária által nyújtott további támogatással, amihez gazdag felszereltségi és alacsony fenntartási költség társul. Másrészt az eladási adatok emelkedéséhez hozzájárulhatott a "Nagy ZOE próba" tesztelési lehetőség is, ahol az érdeklődők az ismert rövidtávú teszt helyett akár egy teljes hétvégére is elvihették a ZOE-t, hogy megtapasztalják az elektromos autózás előnyeit - értékelte az adatokat Wachtler Tamás, a Renault Hungária ügyvezető igazgatója.

A Kangoo Z.E. továbbra is a legkeresettebb elektromos kishaszonjármű (Electric Light Commercial Vehicle, LCV EV) Európában 2010 óta. Egy év alatt, 2020 november végéig összesen 8 498 darabot helyeztek forgalomba, ami azt jelenti, hogy háromból közel egy elektromos hajtású kishaszongépjármű volt. 2010 óta összesen 57 595 Kangoo Z.E. adtak el Európában.

A nemzetközi piacon frissen, 1760 regisztrációval megjelent új Twingo Electric az A-szegmensben az elektromos járművek új mércéje lehet Európában. Agilitásának, modularitásának és 190 km-es WLTP szerinti hatótávolságának köszönhetően a Twingo Electric a legjobb társ a napi ingázáshoz. A 190 km ugyanis akár 270 km-re is nőhet a városi forgalomban a WLTP városi ciklusa alapján.

Renault Twingo Z.E.
A Renault elektromos kínálatában megtalálható a Twizy is, amiből több mint 31 000 darabot értékesítettek, valamint a 3,5 tonna teherbírású Master Z.E. kishaszongépjármű.

Az elektromos járművek terén szerzett szakértelmének köszönhetően a Renault a közelmúltban mutatta be elektromos palettájának következő darabját, a Megane eVision-t. Az ebből a koncepciómodellből fejlesztett és a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetség CMF-EV platformjára épülő sorozatgyártású modell lesz a Renault megoldása egy C-szegmensbe illő elektromos autóra.

The Renault Megane eVision
Elektromos kínálata mellett a Renault a legnépszerűbb termékkínálatát (Clio, Captur és Megane) hibrid és plug-in hibrid motorváltozatokkal is kiegészíti. Az újonnan érkező SUV-modell, a Renault ARKANA szintén választható lesz hibrid hajtásssal is.

New Renault ARKANA: A hybrid approach to the coupé-style SUV

Essai Renault Clio E-TECH Hybrid 2020 | Groupe Renault

Renault Captur E-TECH PHEV

Renault Megane E-TECH PHEV

All-new Renault CLIO E-TECH hybrid: efficiency and driving pleasure | Groupe Renault
Forrás:
LUKOVSZKI Bernadett
PR-munkatárs
FleishmanHillardCafe

VIHARI Balázs
PR manager
Renault Hungária