CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
TESLA
TOYOTA
  • Toyota Prius Plug-in Hybrid
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

Az ABB speciális, nagyteljesítményű töltőt fejleszt a Porsche Japan elektromos járműveihez

A Porsche Japan villámtöltő-hálózatot hoz létre e-járműveihez a Porsche Centerekben és nyilvános töltőállomásokon, az első töltőállomást 2020 közepén helyezik üzembe.
A japán kormány azt tervezi, hogy 2050-re kizárólag elektromos vagy hibrid hajtású új autókat értékesítenek az országban. Ezt a célt támogatja az ABB és Porsche most bejelentett együttműködése, eszerint közösen fejlesztik a 150 kW feletti teljesítményű, CHAdeMO villámtöltési szabvánnyal kompatibilis töltők következő generációját.

ABB EV charger
- Örömmel jelentem be, hogy az ABB-vel kötött partneri együttműködésünknek köszönhetően a világ legjobb teljesítményű villámtöltő hálózatát tudjuk kiépíteni az ügyfeleink számára. 2025-re a Porsche által gyártott járművek fele vagy a hibrid koncepció részeként, vagy tisztán elektromos járműként elektromos hajtással kerül forgalomba, ezért a villámtöltési infrastruktúra kiépítése döntő fontosságú az elektromos autók tulajdonosai számára, és jelentős előrelépést jelent a Porsche EV projektje számára is - nyilatkozta Toshiyuki Shimegi, a Porsche Japan elnöke.

Porsche Taycan
A Porsche első elektromos hajtású autója iránt nagy a vársárlói kereslet. 2019 márciusa óta már több mint 20 000 vevő jelezte érdeklődését az új modell iránt, a Porsche Taycan a tervek szerinti 2020-ban kerül a japán piacra. A 600 LE (440kW) maximális teljesítményű sport-szedán 3,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/óra sebességre, a maximális hatótávolsága 500 km vagy a felett lesz.

Porsche EV Cross Turismo
A Porsche Japan a Taycan piacra dobása után, 2020-ban megkezdi a kombi változat, az EV Cross Turismo gyártását is.

Az ABB alapító tagja a CHAdeMO és CCS töltési szabványokat támogató szervezetnek, a CHAdeMO and CCS Charging Standards Association-nek, továbbá az ABB FIA Formula-E bajnokság névadó szponzora. A cég már több mint 10 500 DC villámtöltőt értékesített a világ 73 országában.