CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

Nissan LEAF - most 4 300 000 forinttal olcsóbban vásárolható meg mint korábban

A világ legnagyobb példányszámban eladott villanyautójának új kedvezményes ára 8 190 000 Ft, ezért az árért a vásárlók egy nagyon jól felszerelt autót kapnak.
New Nissan LEAF Simply Amazing
Az új támogatási rendszer, mely szerint az állam a korábbi 1,5 millió forint helyett 2,5 millió forint támogatást ad a 11 millió forintnál alacsonyabb áron forgalmazott tisztán elektromos autókra, bizonyára új lendületet ad ezen autók magyarországi terjedésének. Ezt a 2 500 000 forintos támogatást egészíti ki a Nissan további 1 800 000 forinttal, így most a Nissan LEAF 4 300 000 forinttal olcsóbb, mint korábban. Az autó új, kedvezményes ára 8 190 000 Ft, ezért alapként a 40 kWh-s akkumulátorral szerelt változatot és temérdek kényelmi berendezést, funkciót valamint olyan vezetéstámogató rendszereket kap a vásárló, mint például az intelligens vészfékezési rendszer gyalogos és kerékpáros felismerővel vagy az intelligens sávelhagyás figyelmeztetés. A 40 kWh-s akkumulátorral a LEAF egy töltéssel a WLTP szerint 270 km-t tud megtenni, amely már a legtöbb vásárlónak elegendő a napi használathoz. Az 5 felnőtt számára is kényelmes autónak 400 literes a csomagtere, talán ennek is köszönhető, hogy a LEAF az itthoni bevezetése óta, a 2013-2019-es időszakban minden évben piacvezető volt a kategóriájában Magyarországon. A tíz éve gyártott autóból közel félmilliót adtak el eddig világszerte.

Nissan LEAF™: Polar Bear
Kis ízelítő a legfontosabb felszereltségekből:

- e-Pedal (egyetlen pedállal lehet gyorsítani és lassítani)
- NissanConnect EV 8"-os érintőkijelzős navigációs és multimédia rendszer
- Android Auto és Apple CarPlay funkciók
- telefonról vezérelhető töltés, hűtés, fűtés
- időzíthető, kétzónás automata légkondicionáló
- adaptív tempomat
- intelligens kulcs + Start/Stop gomb
- hőszivattyús fűtési rendszer
- multifunkciós bőr kormánykerék
- 16"-os könnyűfém keréktárcsa
- LED nappali menetfény
- választható bézs vagy sötétszürke szövetkárpit

A LEAF 62 kWh-s változata csak a taxi támogatásra jogosult, ugyanígy a nem személyszállítással foglalkozó cégek szintén csak az 500 000 Ft állami támogatást vehetik igénybe. Hasonlóan vásárolható meg a Nissan e-NV200 is, amely egyébként kiválóan illeszkedik a taxik felhasználói igényeihez.

A Nissan már hosszú ideje dolgozik az eMobilitás népszerűsítésén, a márka magyarországi Elektromosautó Termékmenedzsere is nagy várakozással tekint a jövőbe és bízik benne, hogy az állami ösztönző a Nissan által kiegészített támogatással arra buzdítja majd az autóvásárlás előtt állókat, hogy váltsanak tisztán elektromos meghajtásra. - Mindezzel nemcsak a környezetért tehetnek, hanem átélhetik az elektromos autók adta vezetési élményt is - nyilatkozta a bejelentéskor Reizer Levente.

New Nissan LEAF with e-Pedal
A Nissan a MOL-lal és az E.ON-nal együttműködésben részt vesz a NEXT-E Európai Uniós nagyprojektben, amelynek célja 250 villámtöltő telepítése a fő autópálya szakaszokon a régió 6 országában.

Forrás: Reizer Levente
Elektromosautó termékmenedzser
Grand Automotive CE Kft.