CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

A Nissan a Globális Elektromos Autó Napon (World EV Day) ünnepelte a félmilliomodik LEAF-et!

A LEAF tulajdonosok világszerte összesen 14,8 milliárd károsanyag-kibocsátás mentes kilométert vezettek 2010 óta. Azóta világszerte több mint 2,4 milliárd kilogramm CO2-kibocsátástól kímélték meg a Földet.
Celebrating the arrival of the 500,000th Nissan LEAF
Az autó sikertörténete 2010-ben kezdődött, a LEAF a világ első tömeggyártású, 100%-ban elektromos autója. A darabszám a félmilliós mérföldkövet Angliában, a Sunderland-i gyárban lépte át, kicsit kevesebb, mint egy évtized alatt az első autó értékesítésétől számítva. Az európai üzemben 2013-ban indult a gyártás, és azóta több mint 175 000 tisztán elektromos autó gördült le a gyártósorról.

Nissan, Sunderland
Az 500 000-dik LEAF-et 2020 szeptember 1-én vehette át boldog tulajdonosa, a 61 éves norvég Maria Jansen.

Maria Jansen
- A férjem és én először 2018-ban döntöttünk úgy, hogy Nissan LEAF-et veszünk és nagyon megszerettük - mondta Maria. - Nagyon izgatottak vagyunk, hogy mi lehetünk a 500 000-dik Nissan LEAF büszke tulajdonosai! Ez az autó a megnövelt hatótávolság, illetve a továbbfejlesztett technológiák miatt valóban összhangban van a mi elvárásainkkal - tette hozzá.

Ilyen, a Maria által említett fejlett technológia például a díjnyertes ProPILOT, amellyel az autó araszolhat a dugóban (megáll, elindul) és tartja a sávot is, valamint az e-Pedal technológia, amely az "egy-pedálos" vezethetőséget biztosítja.

A Nissan LEAF számos díjat nyert el világszerte, például az Év Autója 2011 (Car of the Year 2011) díjat Európában, vagy a Világ Év Autója 2011 (World Car of the Year 2011) díjat , illetve a Japán Év Autója (Car of the Year Japan) 2011 és 2012 díjakat. De még fontosabb, hogy az autó elnyerte az emberek százezreinek a bizalmát is! Magyarországon 2013-ban kezdődött el az értékesítés és ezt követően a LEAF minden évben piacvezető volt az elektromos autók között.

Jelenleg Magyarországon a 2,5 milliós állami támogatáshoz szükséges 11 milliós értékhatár alatt megvásárolható Nissan LEAF nagyon jól felszerelt, például van benne navigáció, kamerarendszer, adaptív tempomat, első-hátsó ülésfűtés, fűtött kormánykerék, hőszivattyú stb., ezért még mindig nagyon vonzó sok vásárló számára.

Nissan LEAF
Forrás: Reizer Levente
PR manager
Grand Automotive CE Kft.