CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

2021 Jaguar I-PACE - modellfrissítést kapott Európa Év Autója, a Világ Év Autója, a Világ Év Dizájnja és a Világ Év Zöld Autója

A világ első tisztán elektromos prémium szabadidőjárműve 2018-ban újraírta az elektromos autózás szabálykönyvét.
2021 Jaguar I-PACE
Az I-PACE bevezetése óta több mint 80 nemzetközi elismerésben részesült, köztük 2019-ben elnyerte az Európa Év Autója, a Világ Év Autója, a Világ Év Dizájnja és a Világ Év Zöld Autója díjakat. A SUV első és hátsó tengelyét egy-egy Jaguar-fejlesztésű villanymotor hajtja. A két motor együttes teljesítménye 400 LE (2x150 kW), a nyomatéka 696 Nm.

2021 Jaguar I-PACE
Az I-PACE ötcsillagos értékelést ért el az EuroNCAP biztonsági vizsgálatán.

Euro NCAP Crash Test of Jaguar I-PACE
- Az I-PACE fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy a világ legkívánatosabb elektromos járművét alkossuk meg. Meg akartuk mutatni, mire képes egy Jaguar, ha elektromos. Úgy vélem, sikeresen megvalósítottuk ambiciózus célkitűzéseinket, most pedig új szórakoztató rendszerrel, háromfázisú töltővel, valamint a vezető és utasai számára egyaránt értékes technológiákkal tettük még tökéletesebbé az új modellt – értékelte a változásokat Alan Volkaerts, a Jaguar I-PACE modellcsalád igazgatója. - Az I-PACE a világ első tisztán elektromos prémium sportos szabadidőjárműveként lépett piacra és a most bevezetett módosítások gondoskodnak arról, hogy megőrizze vezető szerepét a kategóriában – tette hozzá az igazgató.

Az I-PACE a Jaguar modellek közül elsőként kapta meg az új Pivi Pro szórakoztató rendszert. A 12,3 colos, nagyfelbontású virtuális műszerfal kijelzőn, a 10 colos felső és az 5 colos alsó érintőképernyőn az okostelefonokhoz hasonlóan kezelhető a Pivi Pro infotainment. A navigációs rendszer öntanuló algoritmusok segítségével optimalizálja az útvonaltervezést, megjeleníti a közelben található töltőállomásokat, azok használatának költségeit, rendelkezésre állásukat, valamint a töltés várható időtartamát.

Az új 360°-os 3D kamera rendszer a központi érintőképernyőn megjelenített digitális panorámaképen mutatja meg a jármű környezetét és az esetleges veszélyforrásokat. Az utastérben a ClearSight visszapillantó tükrön a vezető akkor is akadálytalanul szemmel tarthatja a jármű mögötti területet, ha hárman ülnek a hátsó üléssoron, vagy tetőig pakolták a 656 literes csomagtartót.

2021 Jaguar I-PACE
Gyorsabb lett a töltés, a háromfázisú elektromos hálózattal illetve csatlakozási lehetőséggel rendelkező vásárlók jelentősen rövidebb idő alatt tölthetik fel járművüket: a jármű a 11 kW-os fali töltőbox használatával a WLTP szerint óránként 53 kilométer megtételéhez elegendő energiát képes felvenni és a teljes töltés mindössze 8,6 órát vesz igénybe, ami ideális az otthoni, éjszakai töltéshez. Ha utazás közben állunk meg tölteni, 50 kW-os gyorstöltővel 15 perc akár 63 kilométerrel növelhető a hatótávolság, míg a 100 kW-os gyorstöltő ugyanennyi idő alatt akár 127 kilométerre elegendő energiát tölt az I-PACE akkujába.

A 90 kWh kapacitású akkumulátor egy feltöltése a WLTP-szerint elég akár 470 kilométer megtételéhez, így az átlagos, ingázó felhasználóknak elegendő hetente egyszer "tankolniuk". Az ECO üzemmód mérsékli az akkumulátor merülését és takarékosabb vezetési stílust szorgalmaz. Ez az üzemmód az utastéri hőmérséklet, a levegő-keringetés és jó néhány egyéb beállítás finom módosításával is támogatja a takarékosabb üzemeltetést.

Az egyfázisú hálózattal rendelkező országokban a 7 kW-os fali töltőboxokkal 12,75 óra kell a teljes feltöltéshez. Ezzel a töltési móddal óránként 35 kilométerre elegendő energia felvétele lehetséges.

Szintén újdonság, hogy az I-PACE indulás előtt képes átszűrni az utastér levegőjét, a funkció 2,5 mikronos, PM2.5 szűrővel fogja fel a levegőben szálló, legfinomabb részecskéket és allergén anyagokat.

2021 Jaguar I-PACE