CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

Honda e - piros pontok a Legjobbak Legjobbjának!

A "piros pontot" azok a termékek kapják, amelyeket valóban korszakalkotó dizájn jellemez. Az autók kategóriájában idén a Honda e diadalmaskodott, elnyerte a "Red Dot: Best of the Best 2020" címet.
A nemzetközi zsűri negyven profi szakemberből áll, akik tesztelik és értékelik a benevezett tárgyakat, majd összegzik és megvitatják tapasztalataikat. A legjobbak legjobbjának járó elismerést, a „Red Dot: Best of the Best 2020” díjat évente több termékkategóriában is átadják. A kitüntetéseket terméktervezéshez, márkaépítéshez és kommunikációhoz kapcsolódó munkák nyerhetik el, ezeket aztán kiállítják a Red Dot Design Museum-ban. A tárlatnak stílszerűen az esseni Design Zentrum Nordrhein-Westfalen ad otthont, méltó környezetet teremtve a lélegzetelállító alkotásoknak.

Honda e - Red Dot: Best of the Best 2020
2020-ban az autók mezőnyében a Honda e, a japánok kompakt elektromos autója vitte el a pálmát. Az "okos termékek" versenyében szintén a Honda diadalmaskodott, a Honda e itt is maga mögé utasította a versenytársakat. Az ázsiai cég még egy díjjal büszkélkedhet, a döntőbizottság választása a különleges, kiváló terméktervezésért járó kategóriában a CBR1000RR-R Fireblade SP motorkerékpárra esett.

A tisztán elektromos üzemű, kifejezetten modern városi környezethez fejlesztett Honda e az első modell, amit az elektromos átállás jegyében vezetett be a vállalat. A jellegzetes első és a LED-es hátsó lámpáktól kezdve, a "motorháztető" közepére helyezett töltőcsatlakozón át, a letisztult vonalvezetésig minden egyes apró részlet a kifinomultság és az aerodinamikai hatékonyság érdekében született, ezért is mondhatjuk, hogy a Honda e már az urbánus közlekedési eszközök következő nemzedékét képviseli. A céltudatos formatervezési filozófia hívta életre a hagyományos visszapillantó-tükrök helyett alkalmazott oldalsó kameratükör rendszert (Side Camera Mirror System), miként a lámpák közötti első és hátsó fekete panelek egyedi, konkáv profiljának rajzolásakor is ez a gondolkodásmód vezette a tervezők ceruzáját.

2020 Honda e
A tisztán elektromos üzemű Honda e elődje a 2017-es Frankfurti Autószalonon tűnt fel elsőként, ekkor mutatták be az Urban EV Concept tanulmánymodellt. Lélegzetelállító vonalai a 2018-as Car Design Award zsűrijének tagjait is megbabonázták, így az újoncot rögtön az Év tanulmányautójának választották. Ezt követően az e Prototype koncepcióautó vonta magára a figyelmet. Először a világpremierjének otthont adó 2019-es Genfi Autószalonon, majd a Milánói Divathéten (Milan Fashion Week), ahol a Honda experience - Casa Connessa Tortona ékköveként tekinthette meg a nagyközönség. A Honda elsőként vett részt a divatvilág legnagyobb rendezvényén, ahol nemcsak járműveivel, hanem kiállítási installációjával is lenyűgözte a látogatókat.

Honda experience Casa Connessa Tortona
A Honda e kapcsán Makoto Iwaki, a márka kreatív igazgatója elmondta: - Ezek a nagy presztízsű elismerések rámutatnak, hogy milyen tehetséges, nagy képzelőerőjű mérnököket tudhat a Honda munkatársai sorában. Úgy gondolom, hogy különleges, kortárs stílusával a Honda e kétséget kizáróan megérdemelte a Legjobbak Legjobbjának járó kitüntetést.

Forrás: Ildiko Szabo
Public Relations Hungary
Branch of Honda Motor Europe Ltd.