CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

Road to Busan - Chang-Hyun Moon egy KONA electric-kel vág neki a 17 ezer kilométeres útnak

A 100 százalékban elektromos hajtású Hyundai KONA és a Hyundai Canarias segítségével vajon valóra válik Yuna álma?
Road to Busan - Yuna és a Hyundai Canarias fenntartható kihívása
Gran Canaria, a Kanári-szigetek névadó tagja és Korea több mint 17 ezer kilométernyire fekszenek egymástól. 17 ezer kilométer választja el egymástól kultúrájukat, klímájukat, hagyományaikat és történelmüket... Mégis, a világ ezen két, igen távoli pontját a hatvanas évek óta a koreai háború utáni kivándorlás miatt történelmi szálak fűzik össze és ez a kötelék az évtizedek során egyre szorosabbá vált.

A kötődésnek személyes vonzatai is vannak, amint azt történetünk is mutatja. Egy ember kihívása, hogy bebizonyítsa a világnak: ha van egy álmod, bármilyen lehetetlennek tűnjön is, csak rajtad múlik, hogy valóra váltod-e.

Chang-Hyun Moon (Yuna) édesapja a koreai halászflotta kapitánya volt, aki Busanból kiindulva körbehajózta a fél világot. Áthajózott a Csendes-óceánon, átkelt a Panama-csatornán, majd az Atlanti-óceánt átszelve megérkezett a Kanári-szigetekre. Hajóval körbe a fél világon! A sors azonban megakadályozta, hogy útját folytatva visszatérjen hazájába, Koreába. Soha többé nem járt Busan városában.

Most, negyven évvel később gépészmérnök fia, a közlekedés terén dolgozó, a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság iránt fogékony Yuna elhatározta, hogy valóra váltja apja álmát és közúton teszi meg a Föld körüli utazás másik felét, méghozzá elektromos autóval, egyetlen csepp benzin elégetése nélkül. Íme az álom, a környezet szennyezése nélküli expedíció!

Nagy kalandjához Yuna különleges társat választott: egy tisztán elektromos üzemű Hyundai KONA modellt. A hosszú utat a 64 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorral szerelt, 204 lóerő motorteljesítményű, egy feltöltéssel 449 kilométer megtételére képes tisztán elektromos üzemű autóval teszi meg.

KONA electric
A KONA elektromos hajtáslánca kiváló vezetési élményt biztosít, a crossover a legváltozatosabb útviszonyok mellett is tökéletes útitárs a mindennapokban. A rendelkezésre álló töltőpont típusához vagy az elérhető áramforrás jellegéhez igazodva az elektromos KONA számtalan töltési opciót és csatlakozóformátumot támogat. Ezen túlmenően a típus fékrendszerét úgy fejlesztették, hogy a lehető legteljesebb mértékben kiaknázza a szabályozható fékenergia-visszanyerésben rejlő lehetőségeket, optimalizálva az elektromos KONA akkumulátorának töltöttségét. Kétség sem férhet hozzá, hogy a KONA a legtökéletesebb elektromos crossover társ egy ilyen kalandhoz!

Marokkó, Spanyolország, Gibraltár, Franciaország, Monaco, Olaszország, Svájc, Liechtenstein, Németország, Ausztria, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Szlovákia, a Cseh Köztársaság, Lengyelország, Litvánia, Lettország, Oroszország, Kazahsztán, Kína és Dél-Korea - Busanba vezető útja során ezen a 22 országon át utazik Yuna a tisztán elektromos hajtású Hyundai KONA volánja mögött.

A kaland május 15-én veszi kezdetét, majd a Yuna - KONA Electric páros a tervek szerint július derekán érkezik meg Busanba. A kéthónapos expedíció során a legkülönfélébb szituációk, élmények és kalandok várnak rájuk, ám a személyes kihívás során mindvégig a fenntarthatóságot és a környezet védelmét tartják szem előtt. A Hyundai Canarias létrehozta a Road to Busan (Út Busan-ba) microsite-ot, ahol az expedícióra vonatkozó összes tudnivaló fellelhető.

A 100 százalékban elektromos hajtású Hyundai KONA és a Hyundai Canarias segítségével vajon valóra válik Yuna álma?