CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

Jaguar I-PACE ECOTY - a Jaguar I-PACE a 2019. Év Európai Autója!

2019-ben egy tisztán elektromos hajtású SUV, a Jaguar I-PACE nyerte el "Az Év Európai Autója" címet. Jaguar modell most először részesült ebben a nagyra becsült kitüntetésben.
EUROPEAN CAR OF THE YEAR (ECOTY) - 2019 JAGUAR I-PACE
Az ECOTY, az Európai Év Autója díj zsűrijét 23 ország 60 autós szakújságírója alkotja; a díjjal a műszaki innovációt, a formatervezést, a menetteljesítményeket, a takarékos üzemet és az ár-érték arányt értékelik.

A Jaguar elektromos szabadidőautója a döntős mezőny egyetlen zéró károsanyag-kibocsátású tagjaként hat másik jelölt, az Alpine A110, a Citroën C5 Aircross, a Ford Focus, a Kia Ceed, a Mercedes-Benz A-osztály és a Peugeot 508 előtt nyerte el a díjat.

ECOTY - European Car of The Year 2019
- Elmondhatatlanul büszkék vagyunk, hogy első elektromos járművünk lett az első Jaguar modell, amely elnyerte az Év Európai Autója díjat. Az I-PACE-t az Egyesült Királyságban terveztük és fejlesztettük, méghozzá teljesen tiszta lappal indulva. Az I-PACE a létező legfejlettebb technológiát alkalmazó, akkumulátoros elektromos (BEV) gépkocsi, amely megváltoztatja a játékszabályokat. Az ECOTY, az Év Európai Autója díj elnyerése igazi megtiszteltetés, egyben világszínvonalú fejlesztő csapatunk teljesítményének tökéletes elismerése. A Jaguar I-PACE vezethetőségében és megjelenésében is egyedülálló. Úgy fejlesztettük, hogy a lehető legteljesebb mértékben kihasználja az elektromos hajtáslánc és az egyedi alumínium vázszerkezet adottságait, és sportautóhoz méltó menetdinamikát ötvözzön a szabadidőjárművekre jellemző praktikummal - mondta a díjátadó ceremonián Prof. Dr. Ralf Speth, a Jaguar Land Rover vezérigazgatója.

Prof. Dr. Ralf Speth
A Jaguar I-PACE fogadtatása világszerte fantasztikus volt. Eddig több mint nyolcezer vásárló vehette át autóját, ebből a 75 százalék európai vevő. Az autó töltését nagyban leegyszerűsíti a Jaguar nyilvános töltőszolgáltatása, amelyhez egyedi okostelefonos alkalmazáson vagy RFID kódkulcs segítségével férhetnek hozzá a vezetők. A testre szabható töltőcsomagokat kínáló, a töltési díjakat egyszerű havi számlában összesítő szolgáltatás révén az I-PACE vásárlói több mint 85 ezer töltőponthoz férhetnek hozzá Európa-szerte.

Az I-PACE egy évvel ezelőtti bemutatása óta 55 nemzetközi elismerésben részesült. Többek között elnyerte a német, norvég és brit Év Autója díjakat, a BBC TopGear magazin Év Villanyautója díját, a Év Kínai Zöld Autója díjat, valamint az Autobest ECOBEST kitüntetését.