e-Golf-okat kapott a katasztrófavédelem

2018. december 20-án több mint 3 milliárd forint értékben kapott gépjárműveket a katasztrófavédelem. Ezen belül az 54 elektromos Golf a hatósági és ellenőrzési feladatokat végző katasztrófavédők munkáját segíti.

Az e-Golf egy feltöltéssel akár háromszáz kilométert is képes megtenni. A jármű világítását nagy fényerejű, alacsony energiafogyasztású, fejlett LED-technológiával oldotta meg a VW. A kifejezetten modern technológiai megoldások és belső terének stílusos dizájnelemekkel történt kialakítása mellett az e-Golf-okat számos vezetéstámogató elektronikai rendszerrel is felszerelték. A jármű lítium-ion akkumulátorát három különböző módon lehet tölteni: 220 V-os hálózatról szabványos dugaszoló aljzaton keresztül 13 óra alatt, vagy a nagy kapacitású megoldást választva a váltóáramot használó töltőállomásokon 8 óra alatt. A CSS villámtöltővel pedig már fél óra is elég a 80 %-os töltöttség eléréséhez.

Szép látvány! 54 e-Golf
A most átadott 54 személygépkocsi értéke összesen 589 768 992 forint.

A programban országosan 64 töltőállomás kiépítése is szerepel, a projekt teljes költségvetése 974 757 543 forint, amelyhez a kormány csaknem félmilliárd forint támogatást nyújt.

Az új elektromos járműveket a katasztrófavédelmi igazgatóságok kapják.

Forrás:
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kommunikációs Szolgálata