blinkee.city - a közösségi elektromos autók után itt a robogó is! Add tovább!

A kulcsnélküli közösségi rendszer 50 robogóval indul, a környezetbarát szolgáltatás mobilalkalmazással kezelhető.
blinkee.city
A segédmotoros kerékpár kategóriába tartozó blinkee.city elektromos robogók nagyjából 60 km-t képesek megtenni egy töltéssel, ehhez elegendő a kis járművek 3,1 KW motor- és 35 Ah akkumulátorteljesítménye. A teljeskörűen biztosított robogók cserélhető akkumulátorait a központi irodában a töltöttségi információk alapján folyamatosan ellenőrzik, így a felhasználóknak az akkumulátor feltöltésével nem kell foglalkozniuk. A csomagtartóban egészségügyi sapka és egy "E.ON-színű" bukósisak is van, mert ennek viselése az elektromos robogókon is kötelező.

A járműveket minden olyan 16 évesnél idősebb "robogós" használhatja, akinek 6 hónapnál régebbi, legalább AM kategóriás jogosítványa van.

A szolgáltatás igénybevételéhez először regisztrálni kell, ezt követően a felhasználó az applikáció térképének segítségével meg tudja keresni a legközelebbi járművet. A szolgáltatáshoz nem szükséges előre feltöltött pénzügyi keret, a fizetés percdíj alapú. A robogókat a diákok kedvezményesen használhatják. Mivel a blinkee.city-vel Budapesten belül bárhová lehet közlekedni és a robogókat a meghatározott felhasználói zónában bárhol le is lehet állítani, nincs vele parkolási probléma sem.

A robogók üzemeltetéséhez az E.ON adja az energiát.

Bővebben: blinkee.city/hu