2019-ben mutatkoznak be az első elektromos ŠKODA modellek

Elsőként a hálózatról tölthető (plug-in) ŠKODA SUPERB HYBRID érkezik, majd jön a ŠKODA CITIGO tisztán elektromos változata.
Az elkövetkező 4 évben a "Stratégia 2025" program keretében a ŠKODA AUTO kétmilliárd eurót fordít elektromos járművek és új mobilitási szolgáltatások fejlesztésére. Ez lesz a gyár történetének eddigi legnagyobb beruházási programja. Az első elektromos hajtású modellek már 2019-ben piacra kerülnek. Elsőként a hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtásrendszerrel szerelt ŠKODA SUPERB HYBRID érkezik,

ŠKODA SUPERB HYBRID
majd jön a ŠKODA CITIGO tisztán elektromos változata.

ŠKODA CITIGO E


A ŠKODA VISION E tanulmány sorozatgyártásba kerülő változata 2020-ban mutatkozik be.

ŠKODA VISION E
Az elkövetkező néhány évben a cseh autógyártó terveiben szerepel a töltési infrastruktúra kiterjesztése az üzem kapuin túlra is. A ŠKO-ENERGO energiaszolgáltatóval és a helyi hatóságokkal együttműködve szeretnék felkészíteni Mladá Boleslavot az elektromos mobilitás kihívásaira és elindítani az okos várossá válás útján.

- Az elektromos mobilitásra készülünk teljes erőbedobással. Az elmúlt egy évben a Mladá Boleslav-i üzemünk területén telepített 300 töltőállomásunkon végeztünk teljeskörű teszteket. Jelenleg az ezekből nyert tapasztalatok és következtetések összegzése történik, hogy tovább bővíthessük a töltő-infrastruktúrát az üzem területén kívül is - nyilatkozta Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a termelés és logisztika területéért felelős tagja.

A ŠKODA AUTO 1,75 millió eurót költött a 300 gyári töltőpont felállítására, ebből több, mint 220 váltóáramú (AC) és több, mint 80 modern, egyenáramú (DC) töltőállomás.