CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

Tíz tény, amit érdemes tudni a tisztán elektromos hajtású Ford Mustang Mach-E modellel kapcsolatban

Ha már beindult a marketing-gépezet, az autó sem lehet nagyon messze...
Ford Mustang Mach-E Interior and Detail
A tisztán elektromos hajtású új Mustang Mach-E 4,71 méter hosszú, 1,88 méter széles és 1,60 méter magas, crossover-stílusú autó. Kétféle akkumulátor-opcióval, hátsókerék (RWD) vagy kétmotoros négykerék-hajtással (AWD) és különféle teljesítményszintekkel kínálják majd a kereskedők. Az akkumulátorok a helytakarékosság érdekében a padlóban, az első és a hátsó tengely között vannak. A WLTP kombinált szabvány szerint az új Mustang Mach-E energiafogyasztása 18,1 és 16,5 kWh között van 100 km-en. Ez azt jelenti, hogy az opcionális Extended Range (megnövelt hatótávú) akkumulátorral, 99 kWh-val és 376 cellával a WLTP szerint mintegy 600 km-t tud megtenni, mielőtt az autót újra tölteni kellene. A standard akkumulátor tárolókapacitása 75 kWh, ezzel a WLTP szerint 450 km a hatótávolsága. A 2021-től kapható Mustang Mach-E GT változata öt másodperc alatt gyorsul nulláról 100-ra.

A tisztán elektromos hajtású új Ford Mustang Mach-E
Íme a tíz tény, amelyeket érdemes már most tudni az új Mustang Mach-E-ről:

Ford Mustang Mach-E töltés
1. tény: Nagy sebességű töltés.
A Mustang Mach-E tulajdonosa akár 93 kilométert is autózhat, miután alig 10 percen át töltötte az akkumulátort egy IONITY töltőállomáson. Ez a tisztán elektromos hajtású autó akár 600 kilométert is képes megtenni egyetlen feltöltéssel.

2. tény: A Mustang Mach-E online is megvásárolható.
A járművet interneten keresztül személyre szabhatja, megrendelheti, és akár az átadást is megszervezheti így. Természetesen mindezt egy márkakereskedésen keresztül is intézheti.

3. tény: A kulcsok már annyira régimódiak!
Amikor Ön az autóhoz lép, a Mustang Mach-E felismeri az okostelefonját és nyitja az ajtókat, Ön pedig már indíthat is – anélkül, hogy a készülékét elő kellene vennie a zsebéből.

Thomas Edison és közeli barátja, Henry Ford
4. tény: A Mustang Mach-E a Ford Team Edison első munkája.
A Ford egy teljesen új, "cég a cégben" szervezetet hozott létre az elektromos autók tervezésére. A Ford Team Edison a híres feltalálóról és Henry Ford közeli barátjáról, Thomas Edisonról kapta a nevét.

Naprakész "over-the-air" folyamatos és biztonságos frissítések
5. tény: A Mustang Mach-E mindig naprakész; erről az "over-the-air" frissítések gondoskodnak.
A Ford azzal tette "jövőállóvá" az autót, hogy a beszédvezérlési rendszertől kezdve a jármű teljesítményén át egészen a vezetéstámogató technológiákig mindenhez folyamatos és biztonságos frissítéseket kínál.

10-SPEAKER B&O SOUND SYSTEM
6. tény: Díjnyertes utastéri dizájn.
A Mustang Mach-E kabinjában a B and Olufsen hangrendszer és a hangszórók észrevétlenül olvadnak bele a műszerfal felső részébe, mint egy hangprojektorban. Ezért az elegáns elrendezésért a tervezők elnyerték az iF Design Award kitüntetését.

FULL-LENGTH PANORAMA ROOF
7. tény: High-tech üveg.
A panoráma napfénytető infrasugárzás elleni védőbevonatot kapott, így az utastér nyáron hűvösebb, télen pedig melegebb marad. Az üvegben emellett egy UV-sugarakat kiszűrő réteg is található.

10.2-INCH FULL DIGITAL CLUSTER and 15.5-INCH TOUCHSCREEN
8. tény: A Mustang Mach-E-vel úgy beszélgethet, mint a barátaival vagy családtagjaival.
A felhőalapú hangfeldolgozásnak köszönhetően a beszédvezérlési rendszer megérti a természetes, ‘beszélgetős’ utasításokat is, például, hogy “Keresd meg nekem a legjobb thai éttermet”. A felhasználó szokásait megtanulva az autó még inkább személyre szabott élményt nyújt.

9. tény: A Mustang Mach-E vezetési élményét mindig a pillanatnyi hangulatához igazíthatja.
Az autó három, Suttogó, Élvezetes és Féktelen (Whisper, Engage and Unbridled) hangulatot kínál, amelyek mindegyike különböző módon hangolja át a kormányérzetet, a belső világítást vagy a hanghatásokat.

1969_Ford Mustang Mach 1
10. tény: A Mustang Mach-E vadonatúj modell, de a neve történelmi.
A "Mach" nevet a '60-as évek óta viselik a különleges Ford Mustangok. Az első ilyen autó a Mustang Mach 1-es volt: az autó, ami "úgy nézett ki, mint ami képes átlépni a hangsebességet".

Ford Mustang Mach-E Running
Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő