CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

2017 Ford Focus Electric - 250 km egyetlen feltöltéssel!

Az új gyorstöltő funkciónak és a fejlettebb akkumulátornak köszönhetően a Focus Electric olyan nulla károsanyag-kibocsátású családi autó, amely egyetlen feltöltéssel 250 km-t képes megtenni.
2017 Ford Focus Electric

2017 Ford Focus Electric

2017 Ford Focus Electric
A tisztán elektromos hajtású autó akkumulátora az elődmodellhez képest közel 50 százalékkal több energiát tárol. Az új generációs Focus Electricet egy 145 LE (107 kW) teljesítményű elektromotor és egy 33,5 kilowatt kapacitású akkumulátor hajtja. Az akkumulátor és az elektromotor folyadékhűtésű és folyadékfűtésű, mely tovább javítja az energiahatékonyságot, és meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát.

2017 Ford Focus Electric

2017 Ford Focus Electric
Az elektromos Focust egy CCS (Combined Charging System) szabványú gyorstöltővel csatlakoztathatjuk az európai úthálózat mellett, illetve a szervizállomásokon és pihenőhelyeken telepített egyenáramú gyorstöltő pontokra, ahol mindössze 30 perc alatt 80 százalékos szintre tölthetjük fel az autó akkumulátorát.

2017 Ford Focus Electric
Ha ugyanezt a csatlakozót egy 32 amperes, váltóáramú háztartási konnektorba csatlakoztatjuk, a Focus Electric 250 kilométeres hatótávolságához szükséges energia betöltése 5 óráig tart, ám már 3-4 órányi töltéssel is 150 kilométerre elegendő áramot "tankolhatunk". (A felmérések szerint az emberek 90 százaléka 100 kilométernél kevesebbet autózik naponta, és az autókkal megtett távolság napi átlaga mindössze 45 km.)

2017 Ford Focus Electric
A vadonatúj Focus Electric az egyike annak a 13 új elektromos hajtású modellnek, melyet a Ford a következő öt év során 4,5 milliárd dollár befektetéssel tervez bemutatni világszerte, köztük olyan modelleket, mint az F-150 Hybrid, a Mustang Hybrid, a Transit Custom plug-in hybrid, valamint önvezető hibrideket és egy tisztán elektromos hajtású, kisméretű SUV-t is, amelynek hatótávolsága legalább 480 kilométer lesz.

A Ford néhány hónappal ezelőtt más autógyártókkal közösen aláírt egy együttműködési megállapodást, amelynek értelmében a legfejlettebb töltőállomás-hálózatot építik ki Európában. Már a kezdeti célkitűzés is 400 ultra-gyors töltőpont létesítése a régióban.

- Büszkék vagyunk arra, hogy a Ford az USA-ban és Európában egyaránt teszteli a vezeték nélküli töltés technológiáját; a parkolóhelyek alá beépített berendezéseknek köszönhetően sosem fordulhatna elő, hogy az autósok megfeledkeznek járművük feltöltéséről. A vezeték nélküli töltés még azok számára is hosszabb elektromos hatótávolságot biztosítana, akik csupán rövid időre parkolnak le – mondta a Focus Electric hazai bemutatóján Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

A vállalat immár olyan járművekre koncentrál, amelyek nagyobb teljesítményt kínálnak - mint például az F-150 pickup, amely komoly vontatási és szállítási kapacitása mellett akár áramtermelő generátorként is használható -, s a vállalat arra számít, hogy a következő évtizedben ugrásszerűen nő majd a hibridek, plug-in hibridek és tisztán elektromos hajtású járművek értékesítése.

A Ford előrejelzései szerint a hibrid, plug-in hybrid és tisztán elektromos hajtású járművek globális kínálata a következő tizenöt év leforgása alatt meghaladja majd a benzinmotoros autókét.